W święto miłości mamy do zaoferowania kolację uświęconą najszczerszym uczuciem. Stanie się tak za sprawą naszego niezastąpionego duetu. On jest wirtuozem kulinarnym, komponuje dania, tak aby wyciągnąć z nich samą esencję smaku. Ona wie jakie wino najlepiej będzie pasowało do potrawy. Kuba i Ola razem tworzą kompletną harmonię dla waszego podniebienia, bo łączą ich nieskończone więzy miłości. Przyprowadzajcie zatem swoje drugie połówki do Affogato w ten szczególny dzień.
*Menu w wersji klasycznej oraz wegetariańskiej z możliwością paringu win lub koktajli.
MENU 155 ZŁ
PARING WIN 70 ZŁ
PARING KOKTAJLI 65 ZŁ
Menu I (klasyczne)
AMUSE BOUCHE
Ostryga
Francuska Ostryga smażona w domowej tempurze / sos holenderski
Cava Perelada Reserva Brut
Chardonnay / chmiel / przyprawy korzenne
PRZYSTAWKA I
Łosoś
Szkocki łosoś facon tataki marynowany w ziołach / tabbouleh z kalafiora z domowymi piklami i kiszonkami / grillowane awokado
LaBelle-Malvasia Lunaria
Gin / wytrawny włoski wermut / ocet szampański
PRZYSTAWKA II ZUPA
Foie gras
Esencjonalny bulion wołowy / pierożki z foie gras / imbir
DANIE GŁÓWNE I
Kulbin
Filet z kulbina gotowany próżniowo / ragout z kopru włoskiego z curry / sos beurre blanc z szampanem
Leese-Fitch Charddonay
Fenkuł / gruszka / przyprawy korzenne / słodki czerwony wermut
DANIE GŁÓWNE II
Jagnięcina
Comber jagnięcy z kostką serwowany rose / agnolotti z kozim serem / pasternak konfitowany w maśle z natką pietruszki i czosnkiem
Tannat Pisano
Fenkuł / gruszka /przyprawy korzenne / słodki czerwony wermut
DESER I
Jabłko
Jabłko / jabłko / jabłko
Dr Loosen Bros – Riesling
Calvados / kolendra / zielone jabłko / zielony pieprz
DESER II
Czekolada
Lody z wędzonego mleka z nutą palonych wiórek / domowa konfiitura ze śliwek / espuma czekoladowa na ciepło z nutą likieru baileys
Bucefalo Rosso appasite- Lunaria
Ciemny rum / kawa / mirabelka
Menu II (wegetariańskie)
AMUSE BOUCHE
Szafran
Prażynka ryżowa / majonez szafranowy
Cava Perelada Reserva Brut
Czerwony słodki wermut / jaśmin / wiśnia
PRZYSTAWKA I
Kalafior
Tabbouleh z kalafiora z domowymi piklami i kiszonkami / grillowane awokado / chips z siemienia lnianego i dyni
Satelite Sauvignion Blanc
Gin / wytrawny włoski wermut / ocet szampański
PRZYSTAWKA II ZUPA
Grzyby
Esencjonalny bulion grzybowy / pierożki grzybowe / brązowa pieczarka
DANIE GŁÓWNE I
Salsefia
Spaghetti z salsefi ze szczypiorkiem / parmezan / świeża trufla
Leese Fitch Charddoany
Fenkuł / gruszka /przyprawy korzenne / słodki czerwony wermut
DANIE GŁÓWNE II
Kozi ser
Agnolotti z kozim serem w emulsji maślano cytrynowej / grillowane ekologiczne grzyby shitake / jeżyna
Manos Negras Torrontes
Fenkuł / gruszka /przyprawy korzenne / słodki czerwony wermut
DESER I
Jabłko
Jabłko / jabłko / jabłko
Dr Loosen Bros – Riesling
Calvados / kolendra / zielone jabłko / zielony pieprz
DESER II
Czekolada
Lody z wędzonego mleka z nutą palonych wiórek / domowa konfiitura ze śliwek / espuma czekoladowa na ciepło z nutą likieru baileys
Bucefalo Rosso appasite- Lunaria
Ciemny rum / kawa / mirabelka
Rezerwacje przyjmujemy mailowo: info@affogato.pl,
tel: 664 454 220, lub poprzez FB do 12.02.2018
Sugerowane godziny rezerwacji:
18:30
20:30
Ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji jest wpłata zaliczki w wysokości 50 zł / os.
Płacić można w lokalu lub przelewem na konto nr:
2711 4020 1700 0041 0208 44 2123
W tytule przelewu prosimy o wpisanie:
” AFFOGATO WALENTYNKI „