Wigilijny stół to miejsce szczególne. W Affogato czeka Państwa wyśmienita kuchnia, w której nie zabraknie świątecznych akcentów, oraz ciepła, niepowtarzalna atmosfera. Zapraszamy do kontaktu w celu dobrania indywidualnej oferty.
info@affogato.pl / tel: 664 454 22
OFERTA ŚWIĄTECZNA
Szanowni Państwo,
Dziękujemy za zainteresowanie ofertą Affogato – restauracji zlokalizowanej od 2007 roku w samym sercu Łodzi, w zabytkowej kamienicy przy ulicy Piotrkowskiej 144. Affogato to miejsce prawdziwej sztuki kulinarnej, gdzie każdy produkt trafia do naszych gości świadomie. Szef kuchni Jakub Hamankiewicz stworzył autorską kartę dań z najwyższej jakości produktów z różnych zakątków świata, warzyw i owoców pozyskiwanych z lokalnych upraw, m.in. z gospodarstwa Ludwika Majlerta w Białołęce. Przy połączeniu niezwykłych umiejętności naszych Kucharzy oraz wykorzystaniu najlepszych technik oraz sprzętu, mamy przyjemność zaserwować Państwu potrawy o najwyższych walorach smakowych, odżywczych jak i wizualnych.
Nasz zespół dołoży wszelkich starań, by wizyty w naszej restauracji były dla Państwa czystą przyjemnością, skłaniającą do częstych powrotów.
Życzymy smacznego!
MENU I
PRZYSTAWKI ZIMNE (W STÓŁ)
ŚLEDŹ W PIERNIKACH Z RODZYNKAMI
ŚLEDŹ MARYNOWANY W OCCIE Z CZERWONĄ CEBULĄ I GOŹDZIKIEM
KARP W GALARECIE Z WARZYWAMI
TARTA Z KONFITOWANYM I PIECZONYM POREM Z KOZIM SEREM
35 PLN
PRZYSTAWKI CIEPŁE (W STÓŁ)
PIEROGI Z TŁUCZONYMI ZIEMNIAKAMI, JAJKIEM NA TWARDO I NATKĄ PIETRUSZKI, PALONE MASŁO
KAPUSTA Z GROCHEM Z PRZEPISU BABCI (SALATERKA)
PIECZYWO NASZEGO WYPIEKU ORAZ MASŁO W CENIE
23 PLN
ZUPA
BARSZCZ CZERWONY NA ZAKWASIE Z PIEROŻKAMI Z KWAŚNĄ ŚMIETANĄ I SZCZYPIORKIEM,
MARYNOWANY BURAK, ŚWIEŻY MAJERANEK
19 PLN
DANIE GŁÓWNE
KONFITOWANE UDO Z KACZKI FRANCUSKIEJ BARBERI W SOSIE POMARAŃCZOWYM Z KREMOWYM PUREE
Z DYNI I KASZTANAMI
49 PLN
DESER
STRUDDEL Z PRAŻONYMI JABŁKAMI W CYNAMONIE, KREMEM ANGIELSKIM,LODY WANILIOWE
17 PLN
KOSZT 143 PLN/OS
MENU II
(PREFEROWANE DLA GRUP PONIŻEJ 10 OSÓB)
PRZYSTAWKA
TARTA Z KONFITOWANYM I PIECZONYM POREM Z KOZIM SEREM
10 PLN
ZUPA
BULION GRZYBOWY (WEGETARIAŃSKI) Z PIEROŻKAMI GRZYBOWYMI
19 PLN
DANIE GŁÓWNE
FILET Z DORSZA ATLANTYCKIEGO GOTOWANY NISKIEJ TEMPERATURZE,
PUREE ZIEMNIACZANE, SOS BEURRE BLANC (SOS Z BIAŁEGO WINA SZALOTKI MASŁA), SAŁATKA Z
KOPRU WŁOSKIEGO
48 PLN
KOSZT 96 PLN / OS
MENU III
(PREFEROWANE DLA GRUP PONIŻEJ 10 OSÓB)
PRZYSTAWKA
FILET Z HOLENDERSKIEGO MATJASA MARYNOWANY W KOPERKU I SKÓRCE Z CYTRYNY
RÓŻA Z KALAREPY I ZIELONEGO JABŁKA, MAJONEZ KOPERKOWY
(SERWOWANY Z PIECZYWEM WŁASNEGO WYPIEKU)
26 PLN
ZUPA
BARSZCZ CZERWONY NA ZAKWASIE Z PIEROŻKAMI Z KWAŚNĄ ŚMIETANĄ I SZCZYPIORKIEM,
MARYNOWANY BURAK, ŚWIEŻY MAJERANEK
19 PLN
DANIE GŁÓWNE
KONFITOWANE UDO Z KACZKI FRANCUSKIEJ BARBERI W SOSIE POMARAŃCZOWYM Z KREMOWYM PURE
Z DYNI I KASZTANAMI
49 PLN
DESER
MONOPORCJA CZEKOLADOWA, SORBET POMARAŃCZOWY
16 PLN
KOSZT 110 PLN / OS
NAPOJE SOFT – OPEN BAR
WODA MINERALNA Z CYTRYNĄ
SOKI OWOCOWE (POMARAŃCZA, JABŁKO)
KAWA Z EKSPRESU / HERBATA
30 ZŁ / OS
ALKOHOLE
PIWO PILSNER 0,5 L / 8 ZŁ
WÓDKA WYBOROWA 0,7 L / 90 ZŁ
WÓDKA OSTOYA 0,7 L / 120 ZŁ
WHISKY HANKEY BANNISTER 0,7 L / 100 ZŁ
WHISKY JAMESON 0,7 L / 150 ZŁ
GIN MASTER’S GIN 0,7 L / 100 ZŁ
BEEFEATER GIN 0,7 L / 150 ZŁ
RUM PLANTATION 3*** 0,7 L / 120 ZŁ
RUM HAVANA 3 YO 0,7 L / 130 ZŁ
TEQUILA OLMECA (SILVER / GOLD) 0,7 L / 160 ZŁ
TEQUILA ESPOLON (BLANCO / REPOSADO) 0,7 L / 180 ZŁ
WINO
WINO DOMU 59 ZŁ / BUT 0,75
CZERWONE – TEMPRANILLO, GARNACHA, BODEGAS OLARRA, RIOJA/ HISZPANIA
BIAŁE – VIURA, BODEGAS OLARRA, RIOJA / HISZPANIA
RIESLING ALCOHOL FREE LEITZ, RHEINGAU / NIEMCY 110 ZŁ
RIESLING LEITZ, RHEINGAU / NIEMCY 110 ZŁ
SAUVIGNION BLANC SATELITTE 2017, SPY VALLEY, MALBOROUGH / NOWA ZELANDIA 110 ZŁ
CABERNET SAUVIGNION, MARTIN’S PICK UP / AUSTRALIA 110 ZŁ
PINOT NOIR, SOLAS, PERE&FILS, LANGWEDOCJA / FRANCJA 120 ZŁ
MENARD, GROS MANSENG, GASKONIA / FRANCJA 90 ZŁ – SŁODKIE
Szanowni Państwo, do całości rachunku doliczamy 10% serwisu dla obsługi.
Szanowni goście,
- Uprzejmie informujemy, ze do rachunku doliczamy 10 % opłaty serwisowej
- Ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji jest informacja pisemna oraz wpłata zaliczki minimum 7 dni przed rezerwacją w wysokości 30 % kwoty ustalonego menu.
- Prosimy o wcześniejsze zgłoszenia dotyczące diet i alergii pokarmowych, dostosujemy indywidualnie ofertę do wymagań
Informacja o płatnościach
Warunki rezerwacji
- Jeżeli w dniu przyjęcia potwierdzona wcześniej liczba osób ulegnie zmianie na mniejszą, klient zostanie obciążony za uprzednio potwierdzoną liczbę uczestników
- Natomiast, gdy ilość osób na imprezie będzie większa niż ustalona, klient zostanie obciążony za każdą dodatkową osobę o kwotę wynikającą z ustalonej kalkulacji.
W przypadku dodatkowych pytań lub wątpliwości pozostaję do dyspozycji.
Łącze pozdrowienia,
Patrycja Miśkiewicz
Manager
Affogato
607 700 072