Wigilie firmowe

Wigilie firmowe

In Wydarzenia

Wigilijny stół to miejsce szczególne. W Affogato czeka Państwa wyśmienita kuchnia, w której nie zabraknie świątecznych akcentów, oraz ciepła, niepowtarzalna atmosfera. Zapraszamy do kontaktu w celu dobrania indywidualnej oferty.

info@affogato.pl / tel:  664 454 22

 

OFERTA ŚWIĄTECZNA

Szanowni Państwo,

Dziękujemy za zainteresowanie ofertą Affogato – restauracji zlokalizowanej od 2007 roku w samym sercu Łodzi, w zabytkowej kamienicy przy ulicy Piotrkowskiej 144. Affogato to miejsce prawdziwej sztuki kulinarnej, gdzie każdy produkt trafia do naszych gości świadomie. Szef kuchni Jakub Hamankiewicz stworzył autorską kartę dań z najwyższej jakości produktów z różnych zakątków świata, warzyw i owoców pozyskiwanych z lokalnych upraw, m.in. z gospodarstwa Ludwika Majlerta w Białołęce. Przy połączeniu niezwykłych umiejętności naszych Kucharzy oraz wykorzystaniu najlepszych technik oraz sprzętu, mamy przyjemność zaserwować Państwu potrawy o najwyższych walorach smakowych, odżywczych jak i wizualnych.

Nasz zespół dołoży wszelkich starań, by wizyty w naszej restauracji były dla Państwa czystą przyjemnością, skłaniającą do częstych powrotów.

 

Życzymy smacznego!

 

MENU I

 

PRZYSTAWKI ZIMNE (W STÓŁ)
ŚLEDŹ W PIERNIKACH Z RODZYNKAMI
ŚLEDŹ MARYNOWANY W OCCIE Z CZERWONĄ CEBULĄ I GOŹDZIKIEM
KARP W GALARECIE Z WARZYWAMI
TARTA Z KONFITOWANYM I PIECZONYM POREM Z KOZIM SEREM
35 PLN

 


PRZYSTAWKI CIEPŁE
(W STÓŁ)

PIEROGI Z TŁUCZONYMI ZIEMNIAKAMI,  JAJKIEM NA TWARDO I NATKĄ PIETRUSZKI, PALONE MASŁO
KAPUSTA Z GROCHEM Z PRZEPISU BABCI (SALATERKA)

PIECZYWO NASZEGO WYPIEKU ORAZ MASŁO W CENIE
23 PLN

 

 ZUPA

BARSZCZ CZERWONY NA ZAKWASIE Z PIEROŻKAMI Z KWAŚNĄ ŚMIETANĄ I SZCZYPIORKIEM,
MARYNOWANY BURAK, ŚWIEŻY MAJERANEK

19 PLN

 

 

DANIE GŁÓWNE

KONFITOWANE UDO Z KACZKI FRANCUSKIEJ BARBERI W SOSIE POMARAŃCZOWYM Z KREMOWYM PUREE

Z DYNI I KASZTANAMI

49 PLN

 

 DESER

STRUDDEL Z PRAŻONYMI JABŁKAMI W CYNAMONIE, KREMEM ANGIELSKIM,LODY WANILIOWE

17 PLN

KOSZT  143 PLN/OS

 

 

 

MENU II

(PREFEROWANE DLA  GRUP PONIŻEJ 10 OSÓB)

 

 

PRZYSTAWKA

TARTA Z KONFITOWANYM I PIECZONYM POREM Z KOZIM SEREM

10 PLN

 

ZUPA

BULION GRZYBOWY (WEGETARIAŃSKI) Z PIEROŻKAMI GRZYBOWYMI

19 PLN

 

DANIE GŁÓWNE

FILET Z DORSZA ATLANTYCKIEGO GOTOWANY NISKIEJ TEMPERATURZE,
PUREE ZIEMNIACZANE, SOS BEURRE BLANC (SOS Z BIAŁEGO WINA SZALOTKI MASŁA), SAŁATKA Z
KOPRU WŁOSKIEGO

48 PLN

 

 

KOSZT  96 PLN / OS

 

 

 

MENU III

(PREFEROWANE DLA  GRUP PONIŻEJ 10 OSÓB)

 

PRZYSTAWKA

FILET Z HOLENDERSKIEGO MATJASA MARYNOWANY W KOPERKU I SKÓRCE Z CYTRYNY
RÓŻA Z KALAREPY I ZIELONEGO JABŁKA, MAJONEZ KOPERKOWY
(SERWOWANY Z PIECZYWEM WŁASNEGO WYPIEKU)
26 PLN

 

ZUPA

BARSZCZ CZERWONY NA ZAKWASIE Z PIEROŻKAMI Z KWAŚNĄ ŚMIETANĄ I SZCZYPIORKIEM,
MARYNOWANY BURAK, ŚWIEŻY MAJERANEK

19 PLN

 

DANIE GŁÓWNE

KONFITOWANE UDO Z KACZKI FRANCUSKIEJ BARBERI W SOSIE POMARAŃCZOWYM Z KREMOWYM PURE

Z DYNI I KASZTANAMI

49 PLN

 

DESER

MONOPORCJA CZEKOLADOWA, SORBET POMARAŃCZOWY

16 PLN

 

KOSZT 110 PLN / OS

 

NAPOJE SOFT – OPEN BAR

WODA MINERALNA Z CYTRYNĄ

SOKI OWOCOWE (POMARAŃCZA, JABŁKO)

KAWA Z EKSPRESU / HERBATA

30 ZŁ / OS

 

ALKOHOLE

PIWO PILSNER  0,5 L / 8 ZŁ

WÓDKA WYBOROWA 0,7 L / 90 ZŁ

WÓDKA OSTOYA 0,7 L / 120 ZŁ

WHISKY HANKEY BANNISTER 0,7 L / 100 ZŁ

WHISKY JAMESON 0,7 L / 150 ZŁ

GIN MASTER’S GIN 0,7 L / 100 ZŁ

BEEFEATER GIN 0,7 L / 150 ZŁ

RUM PLANTATION 3*** 0,7 L / 120 ZŁ

RUM HAVANA 3 YO 0,7 L / 130 ZŁ

TEQUILA OLMECA (SILVER / GOLD) 0,7 L / 160 ZŁ

TEQUILA ESPOLON (BLANCO / REPOSADO) 0,7 L / 180 ZŁ

 

WINO

WINO DOMU 59 ZŁ / BUT 0,75

CZERWONE – TEMPRANILLO, GARNACHA, BODEGAS OLARRA, RIOJA/ HISZPANIA

BIAŁE – VIURA, BODEGAS OLARRA, RIOJA / HISZPANIA

RIESLING ALCOHOL FREE LEITZ, RHEINGAU / NIEMCY 110 ZŁ

RIESLING LEITZ, RHEINGAU / NIEMCY 110 ZŁ

SAUVIGNION BLANC SATELITTE 2017, SPY VALLEY, MALBOROUGH / NOWA ZELANDIA 110 ZŁ

CABERNET SAUVIGNION, MARTIN’S PICK UP / AUSTRALIA 110 ZŁ

PINOT NOIR, SOLAS, PERE&FILS, LANGWEDOCJA / FRANCJA 120 ZŁ

MENARD, GROS MANSENG, GASKONIA / FRANCJA 90 ZŁ – SŁODKIE

 

Szanowni Państwo, do całości rachunku doliczamy 10% serwisu dla obsługi.

 

 

 Szanowni goście,

 

  1. Uprzejmie informujemy, ze do rachunku doliczamy 10 % opłaty serwisowej
  2. Ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji jest informacja pisemna oraz wpłata zaliczki minimum 7 dni przed rezerwacją w wysokości 30 % kwoty ustalonego menu.
  3. Prosimy o wcześniejsze zgłoszenia dotyczące diet i alergii pokarmowych, dostosujemy indywidualnie ofertę do wymagań

 

 

Informacja o płatnościach

Warunki rezerwacji

  1. Jeżeli w dniu przyjęcia potwierdzona wcześniej liczba osób ulegnie zmianie na mniejszą, klient zostanie obciążony za uprzednio potwierdzoną liczbę uczestników
  2. Natomiast, gdy ilość osób na imprezie będzie większa niż ustalona, klient zostanie obciążony za każdą dodatkową osobę o kwotę wynikającą z ustalonej kalkulacji.

 

 

W przypadku dodatkowych pytań lub wątpliwości pozostaję do dyspozycji.

Łącze pozdrowienia,

 

Patrycja Miśkiewicz

Manager

Affogato

info@affogato.pl

607 700 072

Like: