Menu

Autorska kuchnia Jakuba Hamankiewicza

ZUPY

Wieprzowina 25 PLN

    Zalewajka na wędzonych żeberkach i domowym zakwasie / pierogi z ziemniakami, prażoną cebulką i twarogiem /

    boczek długo pieczony z rasy kolorowych świń / rydze

Zupa dnia 19 PLN

PRZYSTAWKI

Wieprzowina 24 PLN

    Pajda wiejskiego chleba / szarpany policzek wieprzowy z kolendrą / sos chrzanowy / piklowany por

Troć 28 PLN

    Podwędzana troć marynowana w koperku i skórce cytryny / róża z kalarepy / majonez koperkowy

Cielęcina 38 PLN

    Tatar cielęcy z vongolami / emulsja z estragonu / prażynka z cieciorki

Seler 27 PLN

    Kremowe risotto z selera na białym winie / rydze smażone na maśle / sos Sabayon z amaretto

Marchew 21 PLN

    Sałatka z długo pieczonych marchewek / konfitowany kumquat / chutney z marchwi / sos marchewkowy z szafranem

Dania główne i Desery

DANIA GŁÓWNE

Dorada 64PLN

    Filet z dorady królewskiej gotowany w niskiej temperaturze / gołąbek faszerowany kaszą bulgur, kiszoną kapustą i koperkiem / brukselka /

    sos buerre blanc

Jagnięcina 69 PLN

    Biodrówka jagnięca serwowana rose / kremowe puree z karmelizowanej salsefi i orzecha laskowego / kiszony koper włoski w oleju rzepakowym Świętego Wawrzyńca

Cielęcina 78 PLN

    Antrykot cielęcy serwowany „rose”, ziemniaki konfitowane na maśle zapiekane z młodym szpinakiem i beszamelem / borowiki duszone w jus drobiowym

Wieprzowina 48 PLN

    Żeberko wieprzowe z ekologicznych świń karmionych dzikimi ziołami / cappuccino z kremowym puree ziemniaczanym i pianką z ziemniaka / szalotka konfitowana w oliwie

Cielecina 49 PLN

    Pierogi z giczą cielęcą gotowaną 24 godziny / szpik / szalotka z ziołami / grillowana krewetka 8/12 / veloute z dyni

Burak 35 PLN

    Kopytka buraczane / jarmuż duszony na palonym maśle / kwaśna śmietana / domowy chutney z tegorocznych śliwek

Kurczak 36 PLN

    Sałatka Cezar

    Udko z kurczaka kukurydzianego w panierce kukurydzianej / mini sałata cesar z domowymi suszonymi pomidorkami cherry / sos cesar

DESERY

Śliwka 18 PLN

    Sorbet ze śliwki, konfitura ze śliwki, chips ziemniaczany, krem waniliowy

Czekolada 18 PLN

    Monoporcja z musem kawowym, ganachem czekoladowym i lodami waniliowymi

Karta win i koktajli

WINA BIAŁE

Fantini, Trebbiano d’Abruzzo 15 zł/kieliszek 85 zł/butelka

    DOC, 2016 Abruzja, Włochy

D’Autrefois, Chardonnay 99 zł

    2015 Burgundia, Francja

Orange River Cellars, Chenin Blanc 110 zł

    2015 Południowa Afryka

Marqués de Cáceres, Verdejo 18 zł/kieliszek 110 zł/butelka

    DO, 2016 Rueda, Hiszpania

Domäne Wachau, Grüner Veltiner 135 zł

    2016, Wachau, Austria

Kurtatsch, Pinot Grigio 145 zł

    DOC 2016, Alto Adige, Włochy

Korenika & Moskon, Malvazija 125 zł

    2015 Istria, Słowenia

Overstone, Sauvignon Blanc 130 zł

    2014 Marlborough, Nowa Zelandia

Barone Montalto, Bianco Passivento Terre Siciliane 132 zł

    IGT, 2016 Sycylia, Włochy

Rudolf May, Riesling Retstadt 172 zł

    2016, Frankonia, Niemcy

Domaine Baud, Tradition (Chardonnay/Savagnin) 185 zł

    2012 Jura, Francja

Árvay Családi Pincészet, Hárslevelű 22 zł/kieliszek 165 zł/ butelka

    2015 Tokaji, Węgry

Turnau, Solaris 179 zł

    2016, Zachodniopomorskie, Polska

Albert Bichot, Pouilly Fuisse, Blanc „Le Clos” 310 zł

    AOC, 2014 Pouilly Fuisse, Mâconnais, Burgundia, Francja

WINA CZERWONE

Fantini, Montepulciano d’Abruzzo 15 zł/kieliszek 85 zł/butelka

    DOC, 2016 Abruzja, Włochy

Bouchard, Pinot Noir 95 zł

    2016, Vin de Pays d’Oc, Francja

Heimann Pince, Kékfrankos 99 zł

    2016 Szekszard, Węgry

Orange River Cellars, Pinotage 105 zł

    2014 Południowa Afryka

L. A. Cetto, Zinfandel 140 zł

    2014 Baja California, Meksyk

Marqués de Cáceres, Crianza 21 zł/kieliszek 140 zł/butelka

    DOC, 2014 Rioja, Hiszpania

Barone Montalto, Nero d’Avola, Passivento Terre Siciliane 137 zł

    IGT 2016 Sycylia, Włochy

Vignamato, Lacrima di Morro d’Alba 137 zł

    DOP, 2016 Marche, Włochy

Aia Vecchia, Morellino di Scansano 140 zł

    DOCG, 2016 Toskania, Włochy

Domaine Baud, Trousseau 170 zł

    2014 Jura, Francja

Palmenti, Primitivo di Manduria 220 zł

    DOP, 2013 Puglia, Włochy

Renato Fenocchio, Barbaresco 350 zł

    DOCG, 2013 Piemont, Włochy

Turnau, Rondo/Regent 189 zł

    2014, Zachodniopomorskie, Polska

Clos Rene Pomerol 364 zł

    AOC, 2013 Pomerol, Bordeaux, Francja

Albert Bichot, Nuits-Saint-Georges, Domaine du Clos Frantin 485 zł

    AOC, 2012 Nuits-Saint-Georges, Côte de Nuits, Burgundia, Francja

WINA MUSUJĄCE I SZAMPANY

Da Luca, Prosecco, Brut, 0.2l 36 zł

    DOC, N.V., Veneto, Włochy

Picaire, Cava, Brut 75 zł

    DO, N.V. Katalonia, Hiszpania

Picaire, Cava, Demi sec 75 zł

    DO, N.V. Katalonia, Hiszpania

Jackowiak-Rondeau, Brut 199 zł

    AOC, N.V. Szampania, Francja

Jackowiak-Rondeau, Demi-sec 199 zł

    AOC, N.V. Szampania, Francja

Moët & Chandon, Brut Imperial 295 zł

    AOC, N.V. Szampania, Francja

Moët & Chandon, Ice Imperial 370 zł

    AOC, N.V. Szampania, Francja

AUTORSKIE KOKTAJLE

Pistacja 27 zł

    Rum/pistacja/gruszka/jałowiec/oliwa z oliwek

Chmiel 25 zł

    Białe wino/chmiel/bergamotka/przyprawy

Fioletowa kukurydza 25 z7

    Pisco/fioletowa kukurydza/ananas/palo santo

Chleb 25 zł

    Wódka/chleb/sherry fino/palony miód

Wędzone jabłko 25 zł

    Whisky/wędzone jabłko/seler

Czarna rzepa 25 zł

    Wódka/czarna rzepa/wytrawny wermut/ocet szampański

Śliwka 25 zł

    Cachaca/śliwka/rooibos/czekolada

KOKTAJLE BEZALKOHOLOWE

Jaśmin 20 zł

    Bezalkoholowy wermut/jaśmin/tonik

Spritz 25 zł

    Bezalkoholowy aperetif/bezalkoholowe wino/wiśnia