Kraina Górnej Adygi – Cantina Girlan!

Kraina Górnej Adygi – Cantina Girlan!

In Wydarzenia

W malowniczej scenerii Dolomitów stoi XVI wieczne gospodarstwo, w którym w 1923 roku została założona Cantina Girlan. 96 lat temu 23 winiarzy położyło kamień węgielny pod to, co później stało się miejscem tworzenia cudownych win. Ściany przesiąknięte starożytną tradycją i labiryntowe korytarze piwnicy kryją tajemnice najnowszych technik winiarstwa i zapewniają idealne warunki do starzenia win. W 2010 roku rozpoczęto prace nad modernizacją piwnicy i dostosowaniem jej do nowoczesnych standardów technicznych.
Obecnie około 200 bardzo zaangażowanych i zmotywowanych winiarzy i ich rodzin uprawia obszar obejmujący około 215 hektarów winnic w najlepszych obszarach produkcyjnych Oltradige i Bassa Atesina. A dzięki posiadaniu kilku z najlepszych parcel w winnicy Mazzon, Cantina Girlan tworzy wspaniałe Pinot Noir.
Enolog, Gerhard Kofler, utrzymuje bliski kontakt z winiarzami i zawsze udziela fachowej porady, co stanowi podstawę do produkcji win najwyższej jakości.

Sauvignon / Chardonnay
Kwiat cukinii
Pieczony w palonym maśle kwiat cukinii faszerowany ricottą i ziołami

Sauvignon
Tatar z troci fiordowej z kiszonym fenkułem z emulsją z koperku oraz liśćmi nasturcji

Pinot Blanc
Przegrzebek
Przegrzebek na kremowym risotto z czosnkiem niedźwiedzim

Gewürztraminer
Pierożki z foie gras w sosie grzybowym z dashi i duszone świeże smardze

Pinot Noir
Kaczka
Pierożek z kaczki z botwinką i rabarbarem

Pinot Noir Riserva
Cielęcina
Grillowana polędwica cielęca z zielonym szparagiem i sosem bernasie
Jus z ziemniakami

Kiedy? Środa, 29 maja 2019 r., g. 18.30
Gdzie? Dwa Przez Cztery, Piotrkowska 144
Za ile? 199 zł/ os.
Jak zarezerwować?* Dzwońcie: 662 440 080 lub piszcie w wiadomościach prywatnych.
Płacić można w lokalu lub przelewem na konto PKO BP SA numer: 03 1020 3352 0000 1902 0159 6501
W tytule przelewu prosimy o wpisanie:
” 2/4, 29.05.19 „

Like: