Kolacja

Idź do spisu treści

Menu główne:

..

W dniu 01.04.2015 r. zapraszamy na kolację degustacyjną szefa kuchni Roberta Trzópka oraz Macieja Rosińskiego, pt. „Nostalgia...z tęsknoty za wodą”. Wymagana wcześniejsza rezerwacja.

MENU

Belona, miso, pikle Prosecco Spumante Extra Dry D.O.C. b.r.
Przegrzebki, otręby, maślanka, marchew Ochoa Calendas Blanco D.O. Navarra 2013
Langustynki, emulsja, zioła Cortese Piemonte, D.O.C. 2012
Krab, cannelloni, omułki Pinot Grigio del Veneto „L'Elfo” I.G.T. Veneto 2013
Sandacz, burak, szpik, dym Piedra Negra, Pinot Gris, Alta Colección, Mendoza 2013
Seler, rodzynki, jabłko Pinot Rosa Vino Frizzante I.G.T. Veneto 2013
Menu degustacyjne 200 zł/ z dobranym winem 270 zł/ z selekcją soków 270 zł
Rezerwacje: 42 239 88 88; 664 454 220

Robert Trzópek

Robert Trzópek, właściciel firmy Cook it, która zajmuje się konsultacjami gastronomicznymi. Jest jednym z najlepszych szefów kuchni w Polsce. Jego domeną jest łączenie elementów tradycyjnej polskiej sztuki kulinarnej oraz wpływów francuskich i skandynawskich. Doświadczenie zawodowe zdobywał w restauracjach powszechnie uznawanych za najlepsze na świecie. Przełomem w jego karierze stała się praca w Le Manoir aux Quat' Saisons w Oxfordzie - restauracji wyróżnionej dwiema gwiazdkami przewodnika Michelin. Szerszemu gronu koneserów smaku dał się poznać dzięki pracy w słynnej restauracji Noma w Kopenhadze, która wielokrotnie była uznawana za najlepszą na świecie. Jego talent i umiejętności sprawiły, iż jako jedyny Polak został zaproszonym do współpracy przez Ferrana Adrię – legendarnego szefa kuchni El Bulli, dzięki któremu hiszpańska restauracja zdobyła światową sławę i uznanie krytyków. Właśnie tam zdobył największe doświadczenie w kuchni molekularnej. Nieustannie poddaje kulinarne gusta swoich gości nowym próbom, prowokując ich do poszukiwania w kuchni czegoś więcej, niż tylko doskonałego smaku. Jego kuchnia charakteryzuje się świeżością i oparta jest na najwyższej jakości produktach z zachowaniem zasad sezonowości. Po powrocie z zagranicy Robert Trzópek był twórcą sukcesu warszawskiej restauracji Tamka 43. Ostatnio prowadził restaurację Luna Sol w Hotelu Holiday Inn Józefów.

 
AFFOGATO | MENU | OFERTA | FOTOGALERIA | WYDARZENIA | KONTAKT | MEDIA | KSIĘGA GOŚCI | Ogólna mapa witryny
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego