Follow Us :

Kolacja degustacyjna inspirowana filmem

Kolacja degustacyjna inspirowana filmem „Noma, my perfect storm”

In Media, Wydarzenia

Już 8 grudnia przed nami niezwykłe spotkanie!
Film opowiadający o kopenhaskiej restauracji Noma i jej charyzmatycznym szefie kuchni René Redzepim posłuży jako inspiracja do głównego wydarzenia jakim jest spotkanie dwóch wyjątkowych szefów kuchni: Roberta Trzópka (Bez Gwiazdek, Warszawa) i Macieja Rosińskiego (Affogato, Łódź). Do dań specjalnie stworzonych na tą okazję zostaną dobrane koktajle autorstwa znakomitych barmanów: Mateusza Szuchnika (El Koktel, Warszawa) oraz Adriana Szpadzika, (Affogato, Łódź). Za wina odpowiadać będzie Anna Musialik (Affogato, Łódź).
Wydarzenie jest otwarciem cyklu kolacji z jednymi z najlepszych szefów kuchni w Polsce.

MENU
1. Seler, trufla, nasturcja
2.Tatar wołowy, jałowiec, emulsja z estragonu, dziki szczaw zajęczy
3. Żółtko, bulion grzybowy
4. Dorsz, sepia, rukiew
5. Bażant z burakiem, wędzonym szpik wołowy
6. Ziemniaki w karmelu, lody kminkowe, porzeczka liofilizowana
7. Kozi ser, kurki, śliwka

PLAN WYDARZENIA
Piątek 8 grudnia 2017
Godz 18:00, pokaz filmu + dyskusja gości specjalnych w kinie Charlie na Piotrkowskiej 203/205
Godz. 20:00, kolacja inspirowana filmem w restauracji Affogato na Piotrkowskiej 144

Bilety na seans i kolację sprzedawane są oddzielnie.
Informacja i sprzedaż biletów:
Restauracja Affogato, tel. 795 151 023/ mail: info@affogato.pl
Kino Charlie, tel. 42 636 00 92/ mail: charlie@kinosfera.pl

Cena kolacji: 200 zł + 100 zł pairing alkoholi

Zapisanie się na wydarzenie nie jest jednoznaczne z rezerwacją miejsc. Udział w wydarzeniu musi być poprzedzony wpłatą zaliczki.

FILMS for FOOD to inicjatywa, która łączy świat sztuki filmowej z kulinariami. To cykliczne pokazy najlepszych filmów (fabularnych i dokumentalnych) o jedzeniu oraz towarzyszące im spotkania z ekspertami, naukowcami, artystami, dziennikarzami, producentami żywności i kucharzami. Projekcje i dyskusje uzupełniają wydarzenia specjalne: degustacje, pokazy kulinarne, warsztaty, akcje kulinarne i działania artystyczne.

Like: