Kolacja

Idź do spisu treści

Menu główne:

..

Kolacja degustacyjna autorstwa szefów kuchni

W dniach 1-2 kwietnia w restauracji Affogato odbyło się niezwykłe wydarzenie jakim była kolacja degustacyjna autorstwa szefów kuchni: Roberta Trzópka i Macieja Rosińskiego. Menu „Nostalgia... z tęsknoty za wodą” w całości zostało poświęcone owocom morza, którym towarzyszyło pełno smakowych, jak i wizualnych doznań, a także wiele emocjonujących dyskusji. Poza głównym menu goście mogli spróbować dwóch dodatkowych amuse bouche oraz małej niespodzianki w postaci smardzy w czekoladzie serwowanych na żywym mchu. Szczególną rolę spełnił tu wybitny sommelier Michał Bald, który nie tylko dobrał wina do każdego dania, ale również uświetnił wieczór swoją obecnością. Wszystkie osoby, które brały udział w kolacji mogły bezpośrednio z ekspertem skonfrontować swoje opinie na temat doboru win, a także uzyskać odpowiedzi na wiele nurtujących pytań ze świata winiarskiego. Przepiękne zdjęcia z kolacji wykonał dla nas fotograf Jakub Wilczek, natomiast produkcją filmu zajął się Damian Lada ze studia First Frame.


 
AFFOGATO | MENU | OFERTA | FOTOGALERIA | WYDARZENIA | KONTAKT | MEDIA | KSIĘGA GOŚCI | Ogólna mapa witryny
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego