Goût de France

Idź do spisu treści

Menu główne:

..

Good France

Szanowni Państwo,
Z okazji święta kuchni francuskiej 21 marca 2016 Szef kuchni Maciej Rosiński przygotował wyjątkowy zestaw degustacyjny.
Serdecznie zapraszamy do rezerwacji stolików i spędzenia czasu w restauracji Affogato.
Prosimy rezerwować miejsca osobiście w restauracji i pod numerami telefonów:
(42) 239 88 88 lub 664 454 220 w godzinach pracy Affogato lub na info@affogato.pl

On the occasion of feast of french cuisine on 21th March 2016 our chef Maciej Rosiński has prepared a special tasting menu.
We encourage you to book a table and spend this special day at Affogato.
You can book a table in person or contact us:
(42) 239 88 88or 664 454 220 during Affogato's opening hours or by info@affogato.pl


Good France

Zimna przystawka / Cold Starter
Starter Terrina z ozorów wołowych z musem chrzanowym i chrustem z topinamburu
Beef tongues terrine with horseradish mousse and crispy Jerusalem artichoke

Przystawka ciepła / Hot starter
Smażone przegrzebki na kremie z fenkułu
Seared scallops on a cream of fennel

Danie I/ Main course I
Okoń morski na puree z selera z krokietem z kaszanki i chorizo
Sea bass on celery puree with croquette with black pudding and chorizo

Danie II/ Main course II
Kurczak z Bresse na galette ziemniaczanym z sosem z foie gras
Bresse chicken on potato galette with a sauce of foie gras

Sery/ Cheese selection
Camembert, Bleu de Bresse, Munster

Deser/ Dessert
Mus czekoladowy z karmelowym cremoux z solą Maldon, kompotem malinowym i chipsem z mleka krowiego
Chocolate mousse with caramel cremoux with Maldon salt, raspberry compote and chips with cow's milk


Ponadto: francuskie wina i cognac
In addition: french wines & cognac





Koszt: 225 zł/ os.
Total price: 225 PLN/ per person

Good France

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego