Tradycyjnie w trzeci czwartek listopada będziemy kosztować młodego wina z tegorocznych zbiorów winiarza Jeana – Paula Bruna z Terres Dorees.
Wino, które prezentujemy naprawdę warto skosztować.
Nie są to butelki o typowo „kompotowym charakterze”, uzyskiwanym dzięki maceracji węglowej.
Styl winiarza kieruje się w stronę Burgundii.
Ambitny, dynamiczny winiarz, jakim jest Jean Paul Brun, stworzył wino mocne, taniczne, o gęstej budowie, tradycyjnie fermentowane, bez użycia syntetycznych drożdży.
Wino doskonale łączy się z potrawami, utrzymuje wyraźnie owocowy, chropawy finisz.
Cena 24 zł / kieliszek; 120 zł / butelka
Do wina nasz szef kuchni rekomenduje:
Kaczka / Dzik
Buraczany pampuch z kaczką wędzoną na zimno domowym chutney z jabłek i śliwek
Świeżo tarty chrzan
Pieczona terrina z dzika z domową konfiturą i pieczywem na zakwasie
Cena 35 zł
Sandacz
Filet z Sandacza smażony na skórze / kremowe puree ziemniaczane z wanilią / konfitura z szalotki / jus drobiowy z Beaujolais
Cena 65 zł
Czarnopiór
Pierś z czarnopióra smażona na skórze w sosie z beaujolais / kopytka z pasternaku z parmezanem / pasternak pieczony w papilocie z rozmarynem i czosnkiem / wędzona słonina
Cena 48 zł
Prosimy o wcześniejsze rezerwacje
e-mail: info@affogato.pl
tel: 664 454 220
Ilość porcji ograniczona
Zapraszamy do wspólnego świętowania!