Jean Paul Brun z Terres Dorees

Jean Paul Brun z Terres Dorees

In Wydarzenia

Tradycyjnie w trzeci czwartek listopada będziemy kosztować młodego wina z tegorocznych zbiorów winiarza Jeana – Paula Bruna z Terres Dorees.
Wino, które prezentujemy naprawdę warto skosztować.
Nie są to butelki o typowo „kompotowym charakterze”, uzyskiwanym dzięki maceracji węglowej.
Styl winiarza kieruje się w stronę Burgundii.
Ambitny, dynamiczny winiarz, jakim jest Jean Paul Brun, stworzył wino mocne, taniczne, o gęstej budowie, tradycyjnie fermentowane, bez użycia syntetycznych drożdży.
Wino doskonale łączy się z potrawami, utrzymuje wyraźnie owocowy, chropawy finisz.
Cena 24 zł / kieliszek; 120 zł / butelka

Do wina nasz szef kuchni rekomenduje:

Kaczka / Dzik
Buraczany pampuch z kaczką wędzoną na zimno domowym chutney z jabłek i śliwek

Świeżo tarty chrzan

Pieczona terrina z dzika z domową konfiturą i pieczywem na zakwasie

Cena 35 zł

Sandacz
Filet z Sandacza smażony na skórze / kremowe puree ziemniaczane z wanilią / konfitura z szalotki / jus drobiowy z Beaujolais

Cena 65 zł

Czarnopiór
Pierś z czarnopióra smażona na skórze w sosie z beaujolais / kopytka z pasternaku z parmezanem / pasternak pieczony w papilocie z rozmarynem i czosnkiem / wędzona słonina

Cena 48 zł

Prosimy o wcześniejsze rezerwacje
e-mail: info@affogato.pl
tel: 664 454 220
Ilość porcji ograniczona

Zapraszamy do wspólnego świętowania!

Like: