FINE DINING OD KUCHNI

FINE DINING OD KUCHNI

In Wydarzenia

Fine Dining to hasło, które zyskuje coraz większą popularność wśród restauracji. Wszyscy o tym mówią, ale czy ktoś potrafi wskazać jego szczegółową definicję? Nasz szef kuchni Jakub Hamankiewicz, który miał sposobność pracować w przeszłości w restauracji nagrodzonej gwiazdką Michelin, zaprasza w swoje kuchenne progi, aby pokazać wam z autopsji co to jest. Będziecie mogli zajrzeć za kulisy kuchni i podglądać w pracy naszego Kubę wraz z zespołem, a także sami dostaniecie możliwość współuczestnictwa w kuchennym fine dining’owym cudzie. W finale, posiadając nabytą wiedzę, skosztujecie potraw, które sami wcześniej będziecie mieli okazję współtworzyć.

Menu Nasze dla Was*:
Snacki
doniczka z domową kiszoną marchewką
ziemniak z wędzoną trocią fiordową i szczawikiem
francuska ostryga w tempurze / sos holenderski

Przystawka 1
Pstrąg
pstrąg ojcowski w galarecie / emulsja z czerwonej kapusty / sok z kiszonej czerwonej kapusty z olejem rzepakowym

Przystawka 2
Buraki
Pieczony żółty burak z gospodarstwa Ludwika Majlerta ze świeżym majerankiem / puree z czerwonych buraków z jagodami macerowanymi w occie z czarnego bzu z naszej spiżarni / kozi ser

Danie główne
Żabnica
Filet z żabnicy skąpany w palonym maśle / risotto ziemniaczane ze skórką z cytryny / wędzona słonina
Cielęcina
Polędwica cielęca rose podwędzana na rustykalnym grillu / kurki smażone na maśle w jus drobiowym / chałka

Odświeżacz
Agrest
Sorbet z agrestu z gałką muszkatołową
Jogurt
Pieczony jogurt / morela w miodzie akacjowym / werbena cytrynowa
Whisky
Wędzone lody z whisky / biała czekolada z porzeczką i tymiankiem / karmel

*Do końca ze względu na najlepsze składniki zastrzegamy sobie drobne zmiany w menu.

*Organizator zastrzega sobie prawo odwołania wydarzenia, jeżeli nie będzie spełniony warunek minimalnej ilości uczestników – 10 osób.

Czas trwania:

240min

Like: