Dzieła polskiego rzemiosła.

Dzieła polskiego rzemiosła.

In Wydarzenia

Wydarzenie przełożone! Nowy termin wkrótce!

Frant dawniej oznaczał człowieka miłującego wystawny tryb życia, ale jednocześnie będąc typem spod ciemnej gwiazdy. Odzwierciedlenie tych cech pod postacią wysokoprocentowego alkoholu przyświecało Dorocie Żylewicz-Nosowskiej i w ten sposób powstał ten wyjątkowy trunek. Frant będzie towarzyszył naszej restauracji jako klamra kompozycyjna do podawanych przez nas dań.
Najnowsza edycja tego alkoholu jest oparta na bazie miodu kwiatowego, którego staranną destylację będziecie mieli okazję spróbować.

Druga strona Dom Bliskowiece
pokazemy naprzemiennie koktajl na bazie wodki i wino- dzik Wino przeszło czterotygodniową, spontaniczną fermentację i macerację na skórkach w otwartych kadziach, bez kontroli temperatury. I właśnie z tej dzikości wzięło swoją nazwę!
Kosmiczną etykiety, bo jest ich kilka, zaprojektowała Aga Głód artystka młodego pokolenia.

MENU:
1. Antonius Caviar / ziemniak
KOKTAJL Adrian Szpadzik – Frant / skórka ziemniaka / jabłko

2. Cielęcina / estargon / suszone żółtko
WINO Ola Józefowicz – Dzik 18′

3. Sandacz / kapusta stożkowa / czosnek niedźwiedzi
WINO Ola Józefowicz – Johanniter ’18

4. Gołąb / czarny bez / burak
KOKTAJL Adrian Szpadzik – Frant / palony burak / świeży burak

5. Rabarbar / beza
WINO Ola Józefowicz – Cantor ’17

6. Karmel / twaróg / orzeszki ziemne
KOKTAJL Adrian Szpadzik – Frant / gruszka / karmel / kasza gryczana

Zapraszamy 11 kwietnia 2019 r. o godz. 18.30 na spotkanie i degustację z autorką tego trunku – Dorotą, Olą, Kubą, Adrianem i Arturem Marculą z DOM Bliskowice. Liczba miejsc ograniczona. Koszt wynosi 255 zł/os.

Rezerwacje przyjmujemy mailowo: info@affogato.pl,
tel: 664 454 220, lub poprzez FB do dnia 08.04.2019 r.

Ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji jest wpłata zaliczki w wysokości 100 zł / os.
Płacić można w lokalu lub przelewem na konto nr:
2711 4020 1700 0041 0208 44 2123
W tytule przelewu prosimy o wpisanie: „AFFOGATO 2/4 FRANT”

Like: