Dzieła polskiego rzemiosła. – Frant Vodka oraz Dom Bliskowice!

Dzieła polskiego rzemiosła. – Frant Vodka oraz Dom Bliskowice!

In Wydarzenia

Powracamy dla Was w innym terminie!

Frant dawniej oznaczał człowieka miłującego wystawny tryb życia, ale jednocześnie będąc typem spod ciemnej gwiazdy. Odzwierciedlenie tych cech pod postacią wysokoprocentowego alkoholu przyświecało Dorocie Żylewicz-Nosowskiej i w ten sposób powstał ten wyjątkowy trunek. Frant będzie towarzyszył naszej restauracji jako klamra kompozycyjna do podawanych przez nas dań.
Najnowsza edycja tego alkoholu jest oparta na bazie miodu kwiatowego, którego staranną destylację będziecie mieli okazję spróbować.

Z drugiej strony zaprezentujemy Dom Bliskowice. Dzik 18′ Wino przeszło czterotygodniową, spontaniczną fermentację i macerację na skórkach w otwartych kadziach, bez kontroli temperatury. Właśnie z tej dzikości wzięło swoją nazwę!
Kosmiczne etykiety, bo jest ich kilka, zaprojektowała Aga Głód artystka młodego pokolenia.

MENU:
1. Antonius Caviar / ziemniak
KOKTAJL Adrian Szpadzik – Frant / rabarbar / brzoskwinia

2. Cielęcina / estargon / suszone żółtko
WINO Ola Józefowicz – Dzik 18′

3. Sandacz / kapusta stożkowa / czosnek niedźwiedzi
WINO Ola Józefowicz – Johanniter ’18

4. Gołąb / czarny bez / burak
KOKTAJL Adrian Szpadzik – Frant / palony burak / truskawka

5. Rabarbar / beza
WINO Ola Józefowicz – Cantor ’17

6. Karmel / twaróg / orzeszki ziemne
KOKTAJL Adrian Szpadzik – Frant / palone masło / słód czekoladowy

Zapraszamy 11 czerwca 2019 r. o godz. 18.30 na spotkanie i degustację z autorką tego trunku – Dorotą, Olą, Kubą, Adrianem i Arturem Marculą z DOM Bliskowice. Liczba miejsc ograniczona. Koszt wynosi 255 zł/os.

Rezerwacje przyjmujemy mailowo: info@affogato.pl,
tel: 664 454 220, lub poprzez FB do dnia 08.06.2019 r.

Ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji jest wpłata zaliczki w wysokości 100 zł / os.
Płacić można w lokalu lub przelewem na konto nr:
03 1020 3352 0000 1902 0159 6501
W tytule przelewu prosimy o wpisanie: „AFFOGATO 2/4 FRANT”

Like: