Akademia Espresso 2009 - Affogato - kawiarnia, restauracja, Łódź, Piotrkowska 90 Śniadania, obiady, kawa, wystawy, koncerty

Idź do spisu treści

Menu główne:

24-25.10.2009. AKADEMIA ESPRESSO, CZYLI SZTUKA PARZENIA KRÓLOWEJ KAW

Kusi, fascynuje, pobudza, zachwyca aromatem. Ma wiele imion, a większość z nas nie wyobraża sobie bez niej życia. Tajniki jej parzenia zdradzał podczas ostatniej Akademii espresso Marek Robacha i Marcin Głąbała.

Dla niektórych jest codziennością, zwyczajnym porannym rytuałem, dla innych to pasja, magiczny napój, który smakuje tylko wtedy, gdy jest odpowiednio przyrządzony. Między innymi o tym, jak przygotować wyśmienitą kawę, czy też, jak wygląda praca baristy dowiedzieli się uczestnicy ostatniej Akademii Kawy w Affogato. Podczas warsztatów wszyscy chętni mogli również stanąć przy profesjonalnym ekspresie
i spróbować swoich sił. Na zakończenie niedzielnych warsztatów milą niespodziankę wszystkim sprawił mistrz Latte Art Radek Darnowski, prezentując swoje umiejętności.



 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego